Egyikünk hazudik - Sorozatajánló

Szép napot! 
A minap volt szerencsém végre végig nézni a Netflix egyik legújabb debütálását, az Egyikünk hazudik című sorozatot. 


Cím: Egyikünk hazudik (One of us is lying)
Évadok: 8 epizód
Első megjelenés Magyarországon: 2022
Korhatár: 16
Szerző(k): Karen M. McManus, Darío Madrona
Kategória: bűnügy, dráma, tini, krimi
Címkék: sorozat, bűnügy, dráma, krimi

A Karen McManus Lehull a lepel című könyve alapján készült sorozat igen drámai hatásokkal dukál. Az Egyikünk hazudikban öten mennek be a büntetőszobába, de csak négyen jönnek ki onnan, és senki sem tudja, hogy ki a gyilkos. A sorozat részemről egyfajta, a jól megszokott tinédzser sorozatok koppintása, de mégis sikerült megtalálni vele azt az utat, ami teljesen mássá teszi, mint az előbb említettek.
Amikor elkezdtem nézni, nem gondoltam volna, hogy a kedvenc nagyképű, sármos izompacsirta tervelte ki az egészet ráadásul az is érthetetlen volt számomra, hogy Simon (Mark McKenna) miért ment bele ebbe az ostobaságba. 
De amíg a Bayview-i négyes, azaz a Yale-re felvételiző, színkitűnő Bronwyn (Marianly Tejada), a drogdíler keményfiú, de mégis szendeszívű Nate (Cooper van Grootel), a zárkózott izompacsirta Cooper (Chibuikem Uche) és a szépséges szőke hercegnő, anyuci kicsi szeme fénye Addy (Annalisa Cochrane) másokat próbál bevonni a nagy nyomozásba, a dolgok rosszabbnál rosszabbra fordulnak. Simon halála után valaki még mindig posztol az Appban. 
A Leleplezés egy igazán kitűnő ötlet volt Simontól. Meg kell hagyni, a sorozat minden epizódban megadja a kellő löketet ahhoz, hogy a néző végig ott maradjon abban a világban, amit felépítettek. És ez az Egyikünk hazudik dicséretére legyen mondva, állandóan megtalálták a legmegfelelőbb pillanatot az újabb telefoncsöngésekre és csavarokra. 
A sorozat első sorban a négy főszereplőre koncentrál, de mindenkinek ott a lehetőség, hogy megmutassa igazi színészi tehetségét a történet végére, amikor már mindenki nyomoz mindenki ellen. De tényleg, a nyomozó a Baywiev-i négyek ellen, a gyanúsítottak a nyomozó, egymás, és saját maguk után próbálják eltakarítani a piszkot és kizárni azt a lehetőséget, hogy esetleg valamelyiküknek indítéka volt-e megölni Simont. Az évad végére Addy személye jelentős fejlődésen megy keresztül, végre nem csak az izompacsirta csaja akar lenni, hanem annál valami több. Bronwyn végre kiszakad a komfortzónájából, és megtanul élni. Nate szembesíti saját magát a hibáival, és elfogadja őket, megtanulja, hogy a dílerkedésnél többet ér. Cooper pedig bevallja az apjának, hogy kihez is vonzódik valójában, pedig mardossa a tudat, hogy az apja soha nem fogja elfogadni, hogy egy olyan fia van, aki fel meri vállalni magát a baseball és az akkori helyzetek megosztó világában. 


Összességében az Egyikünk hazudik egy igen indulatokkal, csavarokkal és drámával megáldott sorozat, amit, ha szereted a krimi vagy bűnügyi sorozatokat, mindenképp a listádra kell tenned! 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése