Rendelés

A blogon kétféle rendelési lehetőség elérhető: blogajánló & kritika

A kritika rendelés menete:
Fontos tudnotok, hogy mivel elég kevés idővel rendelkezem egyéb dolgok miatt, egy hónapban maximum 3, azaz három kritikát vagyok hajlandó elkészíteni. Attól függetlenül szívesen várom mind a Bloggeren, mind a Wattpad-en tevékenykedő, szorgos írók jelentkezéseit, és lehet, hogy lesz olyan, hogy nem csak azt a 2 kritikát fogom nektek elhozni, hanem vagy 4-et. 

E-mail: tingernadin99@gmail.com

A rendelési lehetőség esetében ezek az alapvető normák, melyeket e-mailben tudsz megtenni:
  • Köszönj. Mindegy, hogy hogyan, milyen formában, csak köszönj. Az egyik halálom, ha csak úgy valaki beböfögi, hogy "kérek egy kritikát erről meg erről a blogról". Legyünk hűek az emberi szokásokhoz. Illetve ha chatben írsz, ne félj több üzenetet küldeni, van hely. 
  • Jelezd, hogy szeretnél kritikát rendelni. Kérlek, még azt is jelezd, hogy a(z) T.G.A. blogomról rendeltél kritikát.
  • Kritika rendelés esetében többféle rendelési lehetőséged van. Kérhetsz teljes körű kritikát (tartalom, kinézet), kinézet kritikát, illetve tartalom kritikát. Ha nem írsz semmit, egyértelműen teljes körű kritikát kapsz. (Görgess tovább még több tartalomért a következő pontok elolvasása után!)
  • Kérlek, hogyha már felkerültél a listára kritika esetén, akkor tegyél meg annyit, hogy nem kezded el babrálni a blogod, mert lehet, hogy már elkezdtem a kritikád megírását! Ha pedig még a kritika megírása előtt szeretnél változtatni mondjuk a kinézeten, kérlek jelezd, és ameddig el nem készül az új "ruha", addig a sorban utánad következők kritikáit fogom előre venni érkezési sorrendben.
FIGYELEM! A kritika rendelést chat-en is leadhatjátok, ha az nektek egyszerűbben működik!

Ha esetleg kritika kérés után öt perccel meggondolnád magad, hogy mégsem lenne szükséged a kritikámra, például az okból, hogy törlöd a blogod, akkor kérlek abban a pillanatban jelezd nekem. Ha esetleg nem így tennél, és másnap nem elérhető a blogod, és már neki álltam előtte való nap a kritikádnak, akkor valószínűleg fogsz tőlem kapni egy e-mailt, amiben jól "lecseszlek", hogy miért nem voltál képes értesíteni, hogy a rendelésed már nem érvényes. Hisz ha nem jelzed, akkor lehetséges, hogy sokkal tehetségesebb írókat szorítasz a  hátad mögé, akik tényleg egy igazán kifejtett kritikára várnak. A kritika alapból három dologból tevődik össze: a pozitívum(ok) - már, ha vannak -, a negatívum(ok), és a tanács(ok). Ezt nem csak én gondolom így, hanem rajtam kívül még jó pár kritikaíró társam. Ezek közül pedig igyekszem legjobban a tanácsadásra fektetni a legtöbb hangsúlyt, hogy minél jobb minőségű kritikát adhassak ki a kezem alól.
Rendelési időkeret nincs, akármikor rendelhetsz mindhárom rendelési lehetőségből. Ha egyszerre szeretnél mindhármat, kérlek egy e-mail-ben írd le nekem, hogy még véletlenül se tévesszem össze senki más rendelésével. A lényeg viszont a sürgetésen van, ezt muszáj megismételnem még vagy ezerszer: ne sürgess. Arigato.
Ha a blogra, amiről kritikát kértél, már több mint négy-öt hónapja nem érkezett új bejegyzés, a rendelésed automatice a kukában landol. Mint már említettem, igyekszem csak az olyan folyamatosan működő blogokra fordítani az időmet, amikből még talán könyv is készülhet. Persze nem azt mondom, hogyha jön egy "ügyetlenebb" író, akkor az ő blogját nem vállalom el. Nem. Csak a történet félbehagyás az egyik legrosszabb dolog a világon, és aki egyszer abba hagyja az írást, az már nagyon nehezen fogja újrakezdeni (saját tapasztalat révén merem ezt kijelenteni). És hát minek dolgozzak egy olyan bloggal, amire még a saját írója sem képes időt fordítani? 

Ha több blogról kérsz kritikát, de nem egy időpontban, természetesen elvállalom, viszont ugyanarról a blogról kritikát kétszer nem írok, ezt vedd figyelembe. Ugyanis úgy gondolom, hogyha az én, vagy bárki más nálad jobban író tanácsait megfogadod, akkor csak fejlődhet az írásbeli tudásod.

Azzal viszont, hogy kritikát rendelsz tőlem, azzal elfogadod a feltételeimet is, illetve azt, hogy a blogodról készített vélemény kikerüljön a blogom oldalára. Továbbá a blogodból származó tartalmat is beleértve. Nincs köntörfalazás, csak a száraz igazság a tartalmadat illetőleg. Ha én hibáztam, akkor természetesen kijavítom, de olyan lehetőséged nincs, hogyha valami neked nem tetszik, akkor az egész kritikát megsemmisítem a blogomról, hisz azért fáradozok vele több órán keresztül, hogy megfelelő véleményt, tanácsot kapj. Ezzel elfogadod, hogy a kritika az én szellemi tulajdonom, senki nem viheti el, sokszorosíthatja és főként nem állíthatja azt, hogy a sajátja. A sokszorosításra egyedül a kritika írójának van joga és természetesen a kritizált blog írójának, hogy kitegye azt a saját blogjára. 

A kritikád felépítéséről

A kritikád alapvetően két részből fog állni: tartalom és kinézet. Ha nem teljeskörű kritikát szeretnél, csak megemlíted e-mailben, hogy csak kinézet/tartalom véleményt kérnél.
A nézőpontjaim:
A kinézeten belüli szempontok: első benyomás, fejléc, hátterek, hátterek, betűk, effektek, modulok, oldalak, bejegyzéselrendezés, könyvborító, trailer, összhatás. 
A tartalmon belüli szempontok: alapötlet (cím, fülszöveg, prológus), kivitelezés (leírások, karakterek, párbeszédek, stílus, fogalmazás, szókincs, helyesírás, hitelesség, történetvezetés). 
Illetve ha nem történetes blogod van, akkor is rendelj bátran, mert arra is van pontozás, csak azt alanya váltogatja, ezért nem érdemes össze gyűjtenem a szempontokat.


A blogajánló rendelés menete:
Fontos tisztázni, hogy blogajánlóból több rendelést vállalok, mint kritikából. Többek között ez azért van így, mivel a blogajánló nem vészes eset. 
Ahhoz, hogy ajánlót kaphass, nincs más dolgod, mint elküldeni nekem egy e-mailt/chat üzit a blogod linkjével. 

A blogajánlód felépítése

A blogajánlód alapvetően 4, azaz négy részből fog állni. 
Az első rész a blogodról készített screenshot(képernyőkép), tehát ne lepődj meg, ha a blogod dizije ki fogja szúrni a szemedet. 
A második részben nagyvonalakban kitérek a blogod tartalmára. 
A harmadikban egy személyes véleményt kaphatsz.
A negyedikben pedig a történetekről foglalom össze röviden a véleményemet.

FIGYELEM! A blogajánló rendelést chat-en is leadhatjátok, ha az nektek egyszerűbben működik!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése